Ons team

Wij stellen u graag onze medewerkers voor:

 

Dierenartsen

Marc Vanhoegaerden

Ciao, ik ben Marc en reeds van kindsaf was er steeds een speciale band tussen mij en allerhande dieren: honden, katten, runderen, paarden, geiten, schapen, konijnen passeerden de revue en dierenarts worden was dan ook een logische keuze. Tijdens mijn studies had ik thuis honderden gevleugelde vrienden en op “kot” allerhande vissen. In 1989 ben ik dan met onderscheiding afgestudeerd als Doctor in de diergeneeskunde en mede oprichter van DAP DEN EIKBOS. Binnen de diergeneeskunde gaat mijn speciale interesse uit naar verschillende facetten van de chirurgie, waaronder endoscopie en laserchirurgie. In mijn vrije tijd is een initiatiecursus italiaans uitgegroeid tot “ Gli amici della lingua italiana”…

volledige cv op linkedin

Iris Frooninckx

Afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gent in 1989 met onderscheiding. Medeoprichter van DAP Den Eikbos in 1990. Zovele jaren later is mijn passie voor de dieren en het beroep nog steeds even groot.

Mijn interessegebieden zijn opthalmologie, cardiologie en gynaecologie. Ook konijnen met al hun bijzonderheden krijgen van mij de nodige aandacht.

Julie Deboeck

Hallo, in ben Julie , afgestudeerd in 2020 als dierenarts optie paard aan de Universiteit Gent met onderscheiding. Naast paarden ben ik ook geïnteresseerd in de geneeskunde van de kleine huisdieren en help ik met veel plezier u en uw liefdevolle viervoeter verder.

Mijn hobby's zijn snowboarden, surfen en iets gaan drinken met vrienden. 

Gaëlle Selfslagh

Hallo, in ben Gaëlle en ben in juli 2020 afgestudeerd als dierenarts. Ik volgde de richting "paard" met als keuzevak "kleine huisdieren".

Voordien volgde ik de opleiding tot hoefsmid. Dus als ik niet op Den Eikbos te vinden ben, ben ik misschien op de baan om paardjes te bekappen.

Zelf heb ik 3 paarden, nog 2 poezen Captain en Ariel en 2 grote schoothonden Dax en Beric. Ik hou van wandelen, tekenen, lezen en boogschieten.

Assistenten

Sarah Vanthournout

Bij het afstuderen aan het secundair kwam ik de richting dierenzorg tegen, een nieuwe richting die mij wel interessant leek. Ik ben dus afgestudeerd als één van de eersten in de richting Dierenzorg en dit aan de Hogeschool Gent te Melle. Meteen erna ben ik hier bij Den Eikbos begonnen. Voor velen ben ik dus al een bekend gezicht.

Thuis heb ik 2 kindjes die veel vrije tijd opeisen. Daarnaast speel ik basketbal en hou ik mij bezig met de huisdieren: Raceje, ons vlinderkonijn; Lori, een lori van de blauwe bergen en de goudvissen.

Stéphanie van Renynghe

Ik ben Stéphanie en ik ben in 2012 aan de KHK in Geel afgestudeerd als dierenartsassistente. Ik droom al van een job met dieren sinds het eerste leerjaar en dit is dan ook mijn droomjob. In 2014 ben ik bij Den Eikbos beginnen werken.

In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met mijn 3 katten en mijn hobby’s zijn badmintonnen en haken.

Tom Van Eeckhoudt

Hallo, ik ben Tom. Van kinds af aan was ik al gefascineerd door allerlei soorten dieren en door de jaren heen is deze passie enkel maar gegroeid.

Ik heb mijn opleiding tot dierenverzorger gevolgd aan de Hogeschool Gent, op de campus in Melle, waar ik in 2020 afstudeerde met onderscheiding.

Sinds augustus 2020 versterk ik het team van de dierenartsassistenten.

Mijn interesses gaan voornamelijk uit naar de bijzondere diersoorten en mijn stages volgde ik aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke en in het dierenpark Pairi Daiza.

Als ik niet bij mijn diertjes zit, kan je me in mijn vrije tijd terugvinden achter m’n schetsboek of al windsurfend op het water

Britt Boey

Hallo ik ben Britt!

Ik ben afgestudeerd aan de Thomas more Hogeschool te Geel als dierenartsassistente.

Sinds augustus 2020 maak ik deel uit van het team in den eikbos.

Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in zowel de medische wereld als de dierenwereld, dus voor dit beroep kiezen was vanzelfsprekend. 

Ik ben in september ook gestart met het postgraduaat “Animal Behaviour Technician”. Zo kan ik in de toekomst dieren met gedrags- problemen behandelen en verder begeleiden, maar ook advies geven ter voorkoming van gedragsproblemen.

In mijn vrije tijd kan je mij terugvinden in de muziekacademie van Londerzeel waar ik al 9 jaar pianolessen volg.

Tine Borry

Hallo, ik ben Tine.

In 2019 heb ik mijn studies van orthopedagogie afgerond.

Nadat ik een drietal jaar in deze sector gewerkt had, vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zo ben ik terecht gekomen in het team van Den Eikbos.

Naast het graag werken met mensen is het contact met dieren van groot belang. Daarom vond ik de functie van baliemedewerkster de perfecte combinatie.

Wanneer ik niet in de kliniek te vinden ben ga ik graag een glaasje drinken of een hapje gaan eten. Daarnaast ben ik ook terug te vinden in de yoga-studio.