A guided tour

Balie

Aan de balie, kunnen bij de dierenartsassistentes de nodige medicijnen en voeding afgehaald worden. Eveneens kunnen de dierenartsassistentes verzorgings- en dieetadvies geven voor uw huisdier. Uw huisdier wegen en bijhouden van een gewichtscurve wordt gratis gedaan door de assistentes.

Spreekkamers

Verder zijn er spreekkamers, met aanwezigheid van alle modern onderzoeksmateriaal, zoals otoscoop, ofthalmoscoop, dermatoscoop,microscoop, bloeddrukmeting, ecg waardoor de dieren grondig onderzocht kunnen worden door de dierenartsen.


Medische beeldvorming

In de ruimte voor medische beeldvorming, worden er dmv radiografie of echografie beelden gemaakt van het inwendige van uw huisdier. Wij beschikken over een ultramodern röntgenapparaat en een digitale computerontwikkelsysteem.

De operatiezaal

De operatiezaal bevat twee operatie-units: hydraulische operatietafel met gasanethesietoestel met ventilatiemogelijkheid en patiëntmonitoring, zoals capnografie, pulsoxymetrie,ecg-monitoring,…Op de anesthesietoestellen zitten tevens infusiepompen voor de pijnbestrijding. Afzuigpompen voor slijm, secreet, bloed zijn aanwezig.

Verder bevinden zich hier een endoscopietoren om via minimaal invasieve technieken de maag en darmen te bekijken.

The scrubbing room

The scrubbing room is available for pre-operative hand scrubbing and to clean, disinfect and sterilise equipment. The sterile surgical boxes are here, with equipment adapted to the different operations, orthopaedic screws and plates, etc. The sterile surgical boxes are stored away afterwards.


Dental-room

De dental-room is uitgerust met een anesthesietoestel ,pijnpomp, operatietafel met wateropvangbak, dentaal radiografietoestel, sonadent scaler voor tandsteenbehandeling en IM3 turbine, dit is een tandunit die op perslucht werkt, voor conservatieve tandbehandeling.

Dit toestel wordt gebruikt voor conservatie tandbehandeling. Gaatjes kunnen opgevuld worden met composieten.

Labo-ruimte

In de labo-ruimte hebben we toestellen om  in house bloedanalyses te verrichten. Dit is nodig om de urgente operatiepatiënten direct te onderzoeken, de hospitalisatiepatiënten op te volgen. Verder zijn hier sneltesten voor bloedgroepbepaling bij de hond, immuunstatus bij het veulen, antistofbepalingen voor bepaalde ziektes aanwezig. Hier wordt ook het bloed behandeld voor het platelet rich plasma, voor gewrichtsbehandelingen. Er bevindt zich een moderne microscoop waarop beelden kunnen gemaakt worden van haar, urinekristallen, parasieten ed.

There are another two hospitalisation rooms, with air extraction and floor heating. The office also has a quarantine room for sedated animals.

 

In addition, we have a pharmacy, a room for disposable material and a storage space for food.

  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans
  • Annneleen Eyckmans