U kan bij ons terecht voor eerste en tweede-lijns diergeneeskunde
Praktijk

Praktijk:

De praktijk is zeer modern en rustig gelegen in het landelijke Eppegem, waar files en parkeerproblemen geen probleem vormen. Voor of na de behandeling kunnen de dieren en hun baasjes genieten van de rustige omgeving.

 

Mechelen, Vilvoorde, Grimbergen en Kampenhout zijn vlakbij, maar door onze ligging vormen wij voor patiënten uit Brussel en Antwerpen ook geen onoverkomelijk probleem.


   

Of je de praktijk reeds jarenlang kent, of je bent nieuw, wij proberen U  iedere dag opnieuw dezelfde professionele service te bieden en Uw dier in optimale conditie te verzorgen door ons eigen team op de door U vertrouwde omgeving. De baasjes en de viervoeters kunnen langskomen tijdens de vrije raadpleging of na telefonisch afspraak.


Waar kan u ons vinden?

Eikbosweg 99 
1980 Eppegem (Zemst)
                                            Even een rondleiding.

Binnen het gebouw beschikken wij over een aangename en moderne wachtzaal, met rustgevende muziek. Aan de balie, kunnen bij de dierenartsassistentes de nodige medicijnen en voeding afgehaald worden. Eveneens kunnen de dierenartsassistentes verzorgings- en dieetadvies geven voor Uw huisdier. Uw huisdier wegen en bijhouden van een gewichtscurve wordt gratis en zonder te moeten wachten  gedaan door de assistentes.

 


Verder zijn er twee spreekkamers, met aanwezigheid van alle modern onderzoeksmateriaal, zoals otoscoop, ofthalmoscoop, dermatoscoop,microscoop, bloeddrukmeting, ecg waardoor de dieren grondig onderzocht kunnen worden door de dierenartsen.

  

In de ruimte voor medische beeldvorming, worden er dmv radiografie of echografie beelden gemaakt van het inwendige van uw huisdier. Wij beschikken over een ultramodern röntgenapparaat en een computerontwikkelsysteem. Dit laat ons toe, om vooral in de beenderheelkunde allerlei metingen op de radiografie te verrichten, om zodoende voor sommige patiënten “limb allignement” correcties door te voeren.  Zowel de flexibel endoscopische technieken, zoals gastroscopie, coloscopie en bronchoscopie  als de laprascopische en arthroscopische technieken gebeuren in de operatiezaal.

  

 

De operatiezaal bevat twee operatie-units: hydraulische operatietafel met gasanethesietoestel met ventilatiemogelijkheid en patientmonitoring, zoals capnografie, pulsoxymetrie,ecg-monitoring,…Op de anesthesietoestellen zitten tevens infusiepompen voor de pijnbestrijding, afzuigpompen voor slijm,secreet,bloed…

Verder bevinden zich hier een endoscopietoren om via minimaal invasieve technieken de maag en darmen te bekijken. Op hetzelfde moment kunnen dan bij de brakende patiënten de oorzaken direkt bekeken worden. Biopties kunnen genomen worden, vreemde voorwerpen kunnen er direkt uitgehaald worden en voedingssondes kunnen geplaatst worden.

Via de vaste scopen kunnen we in de gewrichten van de hondjes kijken en ook behandelingen doorvoeren, zoals los of slecht kraakbeen wegnemen in de elleboog, een ontstoken bicepspees behandelen in de schouder of een meniscusletsel behandelen in de knie.

  

 

De schrobruimte dient om preoperatief de handen te schrobben en om de materialen te reinigen, te desinfecteren en te steriliseren. Hier zijn de steriele operatiedozen, met aangepast materiaal voor de verschillende operaties, orthopedische schroeven en platen,… aanwezig.

 

Recent werd onze dental-room volledig heringericht. Deze heeft zoals de operatiezaal een anesthesietoestel,pijnpomp,operatietafel met wateropvangbak, dentaal radiografietoestel, sonadent scaler voor tandsteenbehandeling en IM3 turbine voor conservatieve tandbehandeling.

 

In de labo-ruimte hebben we toestellen om  in house bloedanalyses te verrichten. Dit is nodig om de urgente operatiepatienten direkt te onderzoeken, de hospitalisatiepatienten te stabiliseren. Verder zijn hier sneltesten voor bloedgroepbepaling bij de hond, immuunstatus bij het veulen, antistofbepalingenvoor bepaalde ziektes aanwezig. Hier wordt ook het bloed behandeld voor het platelet rich plasma, voor gewrichtsbehandelingen. 

Er zijn verder nog twee hospitalisatieruimtes, met luchtafzuiging en hokvloerverwarming.

 

Verder beschikken wij nog over een apotheek, een ruimte voor disposabel materiaal en een ruimte voor voeding.

   

Dierenartsenpraktijkwww.deneikbos.be
Consultaties(ook na afspraak)
MA 10-12u & 18-20u
DI 18-20u
WO 18-20u
DO 18-20u
VR 14-16u & 18-20u
ZA 10-12u
24u/24u & 7d/7dTEL.: 015 / 62.79.90
Dierenartsen:
  • Dr. Marc Vanhoegaerden
  • Dr. Iris Frooninckx
  • Dierenarts Sophie Van Bever
  • Dierenarts Stéphanie Barta
  • Dierenarts Annelies Van Roy
Dierenartsassistent:
  • Sarah Vanthournout
  • Stéphanie van Reyninghe